Over kayaspirit

Over Kayaspirit
Kaya is de naam van mijn golden retriever die op 11 jarige leeftijd op 12 november 2014 is ingeslapen.
Kaya was mijn maatje en wij leken qua karakter sterk op elkaar. Positief en levenslustig in het leven staan.
Waarom heb ik mijn praktijk Kayaspirit genoemd?
Kaya kreeg al vroeg te maken met kreupelheid als gevolg van reuma. Hij is overleden aan een levertumor. Deze ziektes moeten hem pijn gedaan hebben. Maar hij liet het niet merken. Ik probeerde in te voelen wat hem hielp en paste zijn activiteiten aan. Ook hebben we in het alternatieve circuit behandelingen gevonden die helpend waren. Dit samen ondergaan maakte onze band nog sterker.
Wij zijn uitgekomen bij een dierentolk die met Kaya kon communiceren. Toen Kaya erg kreupel liep en de mogelijkheid bestond dat ik de keuze moest maken om Kaya in te laten slapen, heeft zij mij geholpen in dit loslatingsproces. Ik heb Kaya kunnen vertellen dat ik bereid was hem los te laten. Dit was ruim twee jaar voor zijn dood. Dit echt te kunnen zeggen en voelen heeft mij energetisch zoveel gebracht dat ik de laatste twee jaar enorm van Kaya kon genieten en me geen zorgen maakte over zijn lichamelijke conditie. Toen het onvermijdelijke bericht kwam dat Kaya een tumor had, maakte dat me niet overstuur. We hebben tot aan zijn laatste dag genoten van elkaar en op een respectvolle en ontspannen manier afscheid van elkaar genomen.
Daarnaast liep mijn eigen proces van het beginnen van een eigen praktijk. Ik heb me overgeven aan wat het universum mij te vertellen had. Dit ondanks al mijn twijfels en onzekerheden. Ik heb me laten leiden door signalen en zogenaamde toevalligheden die op mijn pad kwamen. Trouw te blijven aan mezelf en mijn gevoel te volgen.
Toen in een paardenopstelling naar voren kwam dat ik heel sterke spirits bij mij draag, resoneerde dit bij mij. Ik voel deze onzichtbare krachten dicht bij mij en weet dat zij het beste met me voor hebben en me helpen op mijn pad. Dit alles tezamen maakte dat de naam Kayaspirit naar boven kwam als de naam voor mijn eigen praktijk.